Tudástár

Napelem pályázat Infó portál 2024 – Napenergia Plusz Program 2024

A kormány bejelentette 76 milliárd forintos Napenergia Plusz Programot, amellyel körülbelül 20 ezer háztartásnak nyújt lehetőséget, hogy napelemeket és energiatárolókat telepítsenek. Ennek célja az önellátás elősegítése, különösen miután 2024-től bevezetik a bruttó elszámolási rendszert, ahol az áramszolgáltatók 5 forint körüli áron vásárolják meg a háztartásoktól a megtermelt, de fel nem használt energiát. A kormány azt szeretné, hogy a családok minél inkább használják fel saját áramukat, ehhez pedig az akkumulátorral ellátott napelemek segítenek, mivel a nap folyamán megtermelt energiát éjszaka lehet használni.

A program 65% visszatérítés formájában nyújtana támogatást a telepítési költségekhez. A pályázat maximum 4 kW-os napelemrendszert és 8 kWh-s energiatárolót engedélyez, hogy ne nagy erőműveket építsenek a háztartások, hanem inkább olyan rendszereket hozzanak létre, amelyek az egyedi fogyasztási igényekhez igazodnak.

A támogatással egy átlagos háztartás számára egy 5,5-6 millió forintos napelem- és tárolóberuházás átlagosan 3,7 millió forint támogatással valósulhatna meg, a többit a családnak kellene finanszírozni. Fontos megjegyezni, hogy a 5,5-6 milliós beruházási költség magasabb, mint a jelenlegi piaci árak alapján várható, így a pályázat részleteit kell még megvárni.

A program részletein még dolgoznak és várhatóan 2024. január 1-től lesz elérhető! Cikkünk folyamatosan frissül a legfrissebb információkkal!

Napelemek szerelése teljes körű munkálatokkal – Előregisztráció

Óriási roham várható január 1-től és a szakemberek garantáltan leterheltek lesznek. Emiatt alakítottuk ki előregisztrációs folyamatunkat, amellyel lehetőség van már most a telepítésre és a villanyszerelési munkálatokra időpontot foglalni.

Gyakran ismételt kérdések a 2024-es napelem pályázattal kapcsolatban

A Napenergia Plusz Program egy olyan kezdeményezés, amelyet az Energiaügyi Minisztérium indított, és célja, hogy ösztönözze a napelemek telepítését és az energiatárolók használatát Magyarországon. Az állam 75 milliárd forintot különített el a napelemek telepítésére és a megtermelt energia tárolására. Ezzel a programmal lehetővé válik az önellátó háztartások kialakítása, és hosszú távon a napenergia kapacitás növelése.

A betáplálási stop egy korábbi szabályozás volt, amely korlátozta a háztartási erőművek telepítését az ország egyes részein, mivel a hálózat nem bírta el a növekvő betáplálást. A jó hír az, hogy 2023. január 1-jétől megszűnik a betáplálási stop az ország nagyobb részén, így ismét lehet telepíteni háztartási napelemeket. Azonban néhány területen még várnak a hálózatfejlesztésekre.

A programban vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni 65%-os támogatási intenzitással. Ennek keretében a maximum 4 kWp háztartási napelemek mellé legfeljebb egy 8 kilowattórás tárolóegységet lehet telepíteni. Ez segít csökkenteni a telepítési költségeket és ösztönzi az önellátást.

Hamarosan bevezetik az új bruttó elszámolási szabályokat, amelyek alapján a megtermelt áram átvételi árát a lakossági felhasználók kedvezményes A1 árszabásához kötik. Ez azt jelenti, hogy a hálózatelosztási szolgáltatók nettó 5 forint körüli energiadíjat fizetnek 1 kilowattórányi áramért. Emellett a telepítéstől számítva 10 évig éves szaldóelszámolásra lesz lehetőség, ami kedvezőbb feltételeket teremt az áram átadására és csökkenti a rezsi költségeket.

06 70 418 4367

Érdeklődjön telefonon!

zodavillszer@gmail.com

Kérjen ajánlatot e-mailben!

2310 Szigetszentmiklós

II.Rákóczi Ferenc utca 117.

ZoDa-Vill

Kapcsolat

Kérj ajánlatot még ma!