Panel villanyszerelés

Panel lakás villanyszerelés

A panel lakások nagyrészt az előző században épültek, így ha most vásároltatok egyet, szinte biztos, hogy a villamos hálózata elavult, jelen korunk igényeire nem alkalmas, ezért mindenképp érdemes legalább átnézetni, mielőtt beköltöznénk.

Több lehetőség is adott az átvezetékelésre a panel típusától függően. Lehetséges kábelcsatornában, stukkóban vezetni a vezetékeket, ezt akkor szoktuk javasolni, ha már lakják az ingatlant. Lehet a gyári hornyok kivésésével süllyesztve szerelni, ha még nincsenek ott a bútorok. Vannak olyan panel lakások is, amik gyárilag védőcsővel vannak ellátva, ilyenkor kevesebb véséssel át lehet húzni a vezetékeket.

Lakás villanyszerelés árak

Az árakat egy panel lakás villanyszerelésének esetében természetesen elsősorban az ügyfél igényei befolyásolják aminek legfőbb tényezői, hogy falon belüli vagy falon kívüli kábelcsatornázást szeretne, hogy hány darab külön áramkört szeretne, hogy mennyi, és milyen szerelvényt választ, ezen kívül módosítható tényező lehet még hogy felújítani vagy átalakítani szeretnénk-e a hálózatot.

Panellakás villanyszerelés árak

A villanyszerelés árát egy panel lakás esetében is leginkább az anyagárak és a munkadíj teszi ki, illetve a megrendelő igényei is befolyásolhatják. Aktuális árainkhoz kattints ide.

Panellakás villanyszerelés árak 2023

A 2023-es évben a villanyszerelés árát elsősorban az alapanyagok árának növekedése befolyásolja, de mindig igyekszünk a lehető legjobb minőség megtartása mellett költséghatékony megoldásokat találni.

Panellakás villanyszerelés árak Budapest

A panellakások esetében is Budapesten magasabb árakkal kalkulálhatunk, mint vidéken, ennek ellenére fontosnak tartjuk a megfelelő ár-érték arány megtartását minden esetben.

Esztétikus megoldások precíz munkavégzés.

Egy elektromos rendszer felújításánál kiemelkedően magas prioritást élvez a precíz munkavégzés, fontosnak tartjuk, hogy szakembereink a megrendelő igényeit figyelembe véve a lehető legpontosabb, és legbiztonságosabb megoldásokat nyújtsák, amik végeredményben nem csak a biztonság érzését, hanem egy otthonos környezetet is teremtenek.

Esztétikus megoldások precíz munkavégzés.

Egy felújítás vagy villanyszerelés során a legfontosabb a precizitás, hiszen ennek hiánya komoly  károkat okozhat, akár lakástűzhöz is vezethet, ennek elkerülése érdekében fontosnak tartjuk, hogy szakembereink komolyan vegyék a szabványok betartását hogy a villamos hálózat a legnagyobb  biztonsággal üzemelhessen.

Esztétikus megoldások

Fontosnak tartjuk, hogy habár egy panellakás esetében a vezeték elrejtése okozhat nehézségeket, mégis mindig megfelelően adaptálódjunk a lehetőségeinkhez. Ennek érdekében, a felújítás mértékének megfelelően, több alternatív megoldás is elérhető a megrendelő számára a környezeti viszonyokhoz mérten.

Gyakori kérdések a témában

Villamoshálózat felújítás

Amennyiben tudja, hogy alumínium kábelezéssel rendelkezik lakása, ebben az esetben midenképp érdemes elgondolkodni a felújításon, hiszen ezzel megelőzhetjük, hogy komoly károkat szenvedjünk el.

Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy mennyire bosszantó tud lenni, ha a mindennapi életünkben nem tudjuk használni eszközeinket egyszerre. Egy lakásban, ahol megfelelően vannak felosztva az áramkörök, gond nélkül használhatunk akár több fogyasztót is.

Néhány jel, amelyek problémára utalhatnak, a biztosítékok gyakori kiugrása, feszültség ingadozások, áramütés vagy égési szag, villódzó vagy vibráló lámpák, melegedő aljzatok vagy kapcsolók. Ha ilyen jelekkel találkozik, fontos, hogy szakember vizsgálja meg az elektromos rendszert.

A panel lakásokban gyakran találhatóak régi típusú kerámia biztosítékok. Azonban ajánlott áttérni a modern, automata kioldóval ellátott biztosítékokra vagy a biztosíték kapcsolókra. Ezek megbízhatóbb védelmet nyújtanak és könnyebb a hibakeresés is velük.

A panel lakásokban gyakran találhatóak régi típusú alumínium vezetékek, amelyek idővel oxidálódhatnak és csökkenthetik az elektromos áramátvitelt. Ha észreveszi az oxidációs jeleket (fekete foltok, rossz csatlakozások), vagy tapasztalja az áramellátás problémáit, javasolt lecserélni a vezetékeket réz vezetékekre.

Igen, a földelés rendkívül fontos az elektromos biztonság szempontjából. A földelő vezeték védi az embereket az áramütéstől és segít elvezetni az esetleges rövidzárlatokat. Minden elektromos hálózatban ajánlott a megfelelő földelési rendszer kialakítása.

06 70 418 4367

Érdeklődjön telefonon!

zodavillszer@gmail.com

Kérjen ajánlatot e-mailben!

2310 Szigetszentmiklós

II.Rákóczi Ferenc utca 117.

ZoDa-Vill

Kapcsolat

Kérj ajánlatot még ma!